Afbeelding
Foto's: Stichting Hilversum in de Oorlog / Collectie Robin Gouwswaard

Tentoonstelling over Hilversum in de oorlog te zien in Gooische Brink

Historie

HILVERSUM - In de Gooische Brink Passage is vanaf donderdag een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in Hilversum, in het kader van 600 jaar Hilversum. 

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Hilversum in de Oorlog en Erfgoedhuis Hilversum en belicht de geschiedenis van Hilversum van bezetting tot bevrijding. Er is een selectie gemaakt uit de bijzondere collectie van Robin Gouwswaard. 

Bezoekers kunnen aan de hand van diverse panelen, meer te weten komen over de Duitse inval en de aanwezigheid van Duitse troepen in Hilversum, de moedige daden van het verzet, de verschrikkelijke Jodenvervolging, de ingrijpende gebeurtenissen tijdens de Oktoberrazzia van 1944 en de vreugde van de bevrijding. In een vitrine zullen originele voorwerpen te zien zijn uit de bevrijdingsperiode. 

De tentoonstelling is van 2 mei tot 2 juni gratis te bezoeken, in de achterzaal van Collectie Hilversum binnen de Gooische Brink, van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. 


Het raadhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Uit de krant