Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Voorlopig geen service voor gehandicapten op Station Media Park

Politiek

HILVERSUM - Een in- en uitstapservice op Station Media Park voor gehandicapten komt er voorlopig niet. Dat heeft de NS aan wethouder Wimar Jaeger laten weten. 

"Wel passen de NS hun sprintermaterieel aan zodat de mindervalide medemens zelfstandig de trein in en uit kan gaan", reageert de wethouder op vragen van de SP. "Dat is echter niet voor 2021 gerealiseerd."

Jaeger is het eens met de SP dat de mobiliteit van mensen met een rolstoel voor verbetering vatbaar is. Bij een eerstvolgend overleg met de NS komt daarom het alsnog realiseren van een in- en uitstapservice op Station Media Park opnieuw aan bod, schrijft hij. Ook de realisatie van een in- en uitstapservice op Station Sportpark komt dan aan bod.

Al in december 2017 vroeg de SP samen met de andelijk Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk (LFB) aandacht voor de toegankelijk bij Station Media Park. Het was namelijk niet mogelijk voor mensen met een rolstoel om uit de trein te stappen. Jaeger zei voor de SP-camera dat hij ervoor wilde zorgen dat er eind 2018 wél een in- en uitstapservice op station Media Park zou zijn.

Uit de krant