Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Activiteiten- en ontmoetingsplek terug in Hilversum-Zuid

Buurt / wijk

HILVERSUM - Feest in Hilversum-Zuid woensdagmiddag. Daar was anderhalf jaar na de dramatische brand in wijkcentrum de Lelie de officiële opening van de tijdelijke locatie van de Kleine Lelie aan de Hilvertsweg. 

Het wijkcentrum staat symbool voor een plek waar bewoners informatie kunnen krijgen die voor hen van belang is, alsmede een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. "Bewoners misten na de brand in De Lelie een fysieke plek om samen te komen en deel te nemen aan activiteiten. Die plek is er nu gelukkig weer", aldus wethouder Arno Scheepers. 

Het buurtcentrum is volop in ontwikkeling. Organisaties als Versa Welzijn, MEE, de politie, Jeugd en Gezin, de gemeente en diverse thuiszorgorganisaties zijn wekelijks aanwezig in de Kleine Lelie en houden daar een inloopspreekuur. Op die wijze kunnen bewoners op een laagdrempelige manier geholpen worden bij hun vragen. 

Tekst gaat onder foto verder.

Naast de functie van informatievoorziening zijn er in de Kleine Lelie ook wekelijks activiteiten voor buurtbewoners. De vrijwilligers spelen hierin een cruciale rol, want zij zorgen ervoor dat het buurtcentrum open is en draaiende blijft. Vrijwilligers hebben de meubels verzameld voor de nieuwe inrichting en hebben de Kleine Lelie dan ook ingericht. "Deze plek heeft echt een hoge gunfactor. Bewoners zijn namelijk enthousiast dat er een plek is die op veel manieren gebruikt kan worden. Het is een mooi moment om samen te vieren dat het buurtcentrum nu een nieuwe plek heeft. Dat is goed voor de buurt en dat verdienen al die vrijwilligers", aldus Scheepers.


Uit de krant