Foto : Bastiaan Mcihé
Foto : Bastiaan Mcihé Foto: Bastiaan Miché

Blowverbod en plantenbakken tegen overlast rondom coffeeshop Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente Hilversum neemt zo spoedig mogelijk maatregelen om de (parkeer)overlast rond coffeeshop Andorra te beperken. Een van de acties is het instellen van een blowverbod in de openbare ruimte rondom het pand aan de Schapenkamp.

Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes aan de gemeenteraad na overleg met de al langere tijd - met name over de parkeeroverlast - klagende buurtbewoners. Blowen in de openbare ruimte mag in Nederland, maar de burgemeester mag plekken aanwijzen waar het niet mag. Na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie heeft Broertjes dit verbod besproken. Binnekort gaat het in.

Ook komen er zo spoedig mogelijk snelheidsdrempels tegen hard rijden in de Mgr. Van de Weteringstraat. Namens de gemeente heeft de buurtcordinator al samen met bewoners gekeken naar de beste plek(ken) voor deze drempels. Het zal in eerste instantie gaan om simpele en doeltreffende drempels om te voorkomen dat er eerst zware verkeersbesluiten moeten worden genomen die maanden tijd vergen, aldus Broertjes. Uiteindelijk zullen er wel definitieve drempels komen. 

Verder zet de recent overgenomen coffeeshop nu al een steward in om permanent toezicht te houden in de directe omgeving. Doel is overlast te voorkomen of snel te beperken door klanten van Andorra aan te spreken op het parkeren in
de Mgr. Van de Weteringstraat, te hard rijden, geluidsoverlast, rondhangen, doorverkoop aan minderjarigen en blowen in de auto. Naast de steward worden de jeugdboa's ingezet. Zij zijn bevoegd om te bekeuren voor diverse feiten.

Het buiten de vakken parkeren van auto's wordt aangepakt door middel van het plaatsen van grote bloembakken. De gemeentelijke parkeercontroleurs controleren op verkeerd parkeren. De buurtcoördinator heeft al samen met de bewoners bekeken naar locatie en het aantal plantenbakken. Ook wordt de verdere herinrichting van de straat besproken om deze een vriendelijkere uitstraling te geven.

Rond 1 mei komt er een overleg om te evalueren of de acties het gewenste resultaat hebben. Mocht er nog steeds aanzienlijke klachten zijn van parkeeroverlast, zal de gemeente de parkeermeter verwijderen. In de Mgr. Van de Weteringstraat is daarna alleen nog parkeren door vergunninghouders toegestaan.

Uit de krant