Dieke was blij verrast.
Dieke was blij verrast. Foto: NTR

Hilversumse Dieke staat met Boef in Carré

Cultureel

HILVERSUM - Een geweldige verrassing voor Dieke uit Hilversum afgelopen week. Zij mag binnenkort namelijk optreden met de bekende rapper Boef op het Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ze was dolblij: "Dit is echt een droom die uitkomt."

Voor de achtste keer organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit bijzondere gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights. Dieke is 44 jaar en woont op zichzelf in Hilversum. Ze werkt bij restaurant Puur Smaeck en loopt een krantenwijk waarvan ze het hele stratenplan uit haar hoofd kent. De Hilversumse is groot fan van Nederlandstalige muziek, Guus Meeuwis is een van haar grote helden.

Ze speelt blokfluit en houdt ook van zingen. Muziek betekent heel veel voor haar omdat het haar rustig en blij maakt. Ze is super blij dat ze mag optreden in Carré: "Ik heb hier keihard voor gewerkt en nu ga ik gewoon mijn droom waarmaken."

Naast Boef, doen ook andere grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie mee. Dit jaar zijn dat Nick en Simon, Broederliefde, Trijntje Oosterhuis, OG3Ne en Roxeanne Hazes. Bovendien is het Knoop Gala natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Presentator van dienst is niemand minder dan Paul de Leeuw.

De uitzending van het Knoop Gala is donderdag 22 december om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Uit de krant