Foto : Bastiaan  Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Livestream tijdens Koningsdag voor thuisblijvers

Cultureel

HILVERSUM - Koningsdag in Hilversum staat dit jaar in het teken van 100 Jaar Mediastad. Naast de bekende Koningsdagactiviteiten in het Dudokpark, is er ook een aantal interactieve media-activiteiten voor kinderen. Voor het eerst dit jaar is de opening van Koningsdag in Hilversum online live te volgen.

"Speciaal voor ouderen en zieken die niet in de gelegenheid zijn om op Koningsdag naar de stad te komen is er een livestream, zodat zij thuis kunnen meegenieten", vertelt burgemeester Pieter Broertjes.

Wie op 27 april de officiële opening van Koningsdag in het Dudokpark wil volgen kan vanaf 10.00 uur de livestream aanzetten via zijn pc, laptop of tablet. Deze livestream is te volgen via de website van livehilversum.nl. Kijkers kunnen een uur lang live de officiële opening van burgemeester Pieter Broertjes en de aanwezige wethouders volgen.

De opnames van de livestream kunnen de hele dag terug worden gekeken. Ook zal er op het videokanaal een kort filmpje te zien zijn van Koningsnacht en de opbouw van Koningsdag met de Vrijmarkt en de verschillende activiteiten.

Op de aankondiging van de livestream kwamen vanuit de verzorgingshuizen enthousiaste reacties. "Verschillende verzorgingshuizen hebben aangegeven om Koningsdag met z'n allen op een groot scherm te volgen", volgens Broertjes. Onder andere De Egelantier, de Boomberg, Nieuw Kerkelanden, Lopes Dias en Philadelphia hebben aangegeven dat zij samen met hun bewoners naar de livebeelden van Koningsdag gaan kijken.

Programma Koningsdag
Het volledige programma voor Koningsnacht en Koningsdag leest u hier.

Uit de krant