Team Comenius College.
Team Comenius College. Foto: Gerard Wagemakers

Hilversumse scholen buiten top tien op VMBO Debattoernooi

Algemeen

HILVERSUM - De debaters van het Comenius College en het Savornin Lohman zijn er tijdens de elfde editie van het landelijke VMBO Debattoernooi niet in geslaagd om mee te doen voor de prijzen. De Hilversumse scholen eindigden respectievelijk als 12e en 21e. Er deden 36 scholenteams mee. 

Op gastlocatie SG Gerrit Rietveld in Purmerend kwamen vrijdag 300 vmbo-leerlingen samen om het debat aan te gaan over actuele onderwerpen zoals vluchtelingen en een milieutax op vliegtickets.

Na drie debatrondes bleek het PENTA College CSG De Oude Maas de beste debaters van het vmbo in huis te hebben: zij mogen een jaar lang pronken met de titel 'Landelijk Debatkampioen'. Het Avicenna College uit Rotterdam werd tweede én ging naar huis met de prijs voor 'Beste Nieuwkomer'!

Het VMBO Debattoernooi wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van het Gieskes-Strijbis Fonds, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Adessium Foundation en de Purmerendse ScholenGroep.

Team  Savornin Lohman. 

Uit de krant