Afbeelding
Foto: HilversumsNieuws

Politie ontving vijf tips over brute mishandeling in Hilversum

Politie & Justitie

HILVERSUM - De politie heeft vijf tips ontvangen over de brute mishandeling van woensdag 13 maart in het bos bij de Westerheide langs Hilversum. Er is echter nog geen verdachte aangehouden.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. Het onderzoek is nog gaande. “De vijf tips zijn wij op dit moment aan het uitlopen. Meer tips zijn welkom.”

Vrijdag kwam de politie met het bericht dat een 59-jarige man zeer waarschijnlijk voorgoed blind is nadat hij woensdag 13 maart zwaar werd mishandeld in het bos van de Westerheide, vlakbij de Graaf Wichmanstraat in Hilversum. De verdachte zou mogelijk in een zilver/grijs kleurige koepeltent hebben gebivakkeerd. Hij sprak Duits, had bruin haar, droeg een lichtblauwe jas en slippers.

Onder meer op social media was er - behalve afschuw over het incident - verbazing over het feit dat de politie pas vijf weken na de mishandeling hiermee naar buiten kwam. Dat was geen onwil, geeft de woordvoerder aan. “De politie is niet ter plaatse geweest bij het incident. Het incident is pas recent bij ons gemeld, daarna zijn wij direct een onderzoek gestart.”

Uit de krant