Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum krijgt niet gewenste extra wijkagent

Politie

HILVERSUM - Hilversum en de overige gemeenten in 't Gooi kunnen voorlopig fluiten naar extra wijkagenten. Voor Hilversum betekent dit dat het aantal wijkagenten op zeventien blijft, dat is minder dan het gewenste gemiddelde van één wijkagent per vijfduizend inwoners.

Omdat gemiddelde te halen, zijn er achttien (negentigduizend inwoners) nodig. Momenteel staat de teller op zeventien wijkagenten. Vanuit Hilversum blijven we ons de komende jaren sterk maken voor de norm van 1 wijkagent per 5.000 inwoners", schrijft burgemeester Pieter Broertjes aan de gemeenteraad. 

Broertjes schrijft de brief nu definitief bekend is dat de extra 55 fte aan agenten in Midden-Nederland louter wordt ingezet op de thema's ondermijnende drugscriminaliteit op lokaal en bovenlokaal niveau (39) en digitale expertise (16).

Positief is wel, aldus de burgemeester, dat wijkagenten na de komende jaarwisseling in Hilversum  meer tijd krijgen om in hun wijk te zijn. "Daarmee vergroten we ook de bestaande slagkracht van de politie. Doel blijft om de veiligheid dichtbij de bewoners nog verder te verbeteren."

Uit de krant