Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Inzet politie bij illegale feest Anna’s Hoeve richtte zich op onveilige situatie

Politie

HILVERSUM - De twee personen die afgelopen weekend bij het illegale feest in de bossen van Anna’s Hoeve werden opgepakt, een 23-jarige man uit Amstelveen en een 17-jarige Hilversumse, zijn in afwachting van hun straf alweer thuis. De muziekapparatuur is wel in beslag genomen. 

Dat meldt een politiewoordvoerster vandaag. De Amstelvener was de dj van het door pakweg 300 jongeren bezochte feest, dat officieel overigens op Larens grondgebied plaatsvond. De Hilversumse had een agent een schop gegeven en werd daarom aangehouden. Zij krijgt van het Openbaar Ministerie nog een strafvoorstel, waar zij zonder tussenkomst van een rechter mee akkoord zou kunnen gaan, aldus de zegsvrouw. 

De politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag in actie, nadat een agent hierover door een taxichauffeur was aangesproken. Ook kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van groepen jongeren in het bos. Uiteindelijk kwam de politie - met eenheden uit Gooi en Vechtstreek, Utrecht, Flevoland en Amsterdam-Amstelland - massaal ter plaatse. 

Dat er uiteindelijk maar twee mensen zijn opgepakt en er geen boetes zijn uitgedeeld, leidt (onder meer op social media) tot veel ophef. Een woordvoerder zegt daarop dat het feest plaatsvond in het donker: in een bos en bij het spoor. Vanwege de onveilige situaties die daaruit zouden kunnen voortkomen, lag de focus op het uit veiligheidsoverwegingen zo snel mogelijk stoppen van het feest. Ook werd het treinverkeer stilgelegd, mochten feestgangers het spoor oversteken. “Het wil niet zeggen dat dit een blauwdruk is voor een volgend feest. Maar gezien de omstandigheden hebben we nu deze inschatting gemaakt en daarom geen boetes uitgedeeld.”

Het onderzoek naar onder meer de organisatie achter het feest is nog in volle gang. 

Zie ook: Burgemeester Broertjes vindt illegaal feest in Anna’s Hoeve ‘ongehoord’

Uit de krant