Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

'Geslagen man filmde meisjes in McDonald's Hilversum'

Politie

HILVERSUM - Op social media ontstond zaterdag een ware rel over een mishandeling in de McDonald's in Hilversum, waarna het slachtoffer urenlang in de cel zou hebben gezeten. Volgens de politie liggen de zaken net even anders. 

Het slachtoffer meldt dat hij na afloop van een leuke vrijdagmiddagborrel in de Mac aan de Kerkstraat werd uitgescholden. "Heb dit vervolgens gefilmd en werd in elkaar geslagen en opgepakt", schrijft hij. "Uren in de cel gezeten. De politie hilversum heeft mij verplicht om het te deleten, om mij vrij te laten! Met proces verbaal, blauw oog en kapotte tanden naar huis."

Het bericht op Facebook, inmiddels verwijderd, leidde tot honderden reacties, al sprak een groot aantal over fake news. Volgens de politie Hilversum zorgde juist de man zelf vrijdagavond rond 21.00 uur voor overlast in het restaurant. Hij zou stiekem meisjes filmen en is vervolgens de zaak uitgezet.

Buiten op straat troffen agenten hem aan, aldus de politie. "Een gesprek aangaan was niet goed mogelijk en de man uitte provocerende teksten naar voorbijgangers. Na een aantal waarschuwingen stopte dit niet en hielden agenten hem aan voor openbare dronkenschap."

Op het politiebureau zagen de agenten het filmpje op de telefoon. "Daarop was te zien hoe hij twee vrouwen die voor hem in de rij stonden filmde en op hen inzoomde. Omdat de meldsters aangegeven hadden te willen dat het filmpje verwijderd werd, is dit in overleg met de man gedaan."

De man is met proces verbaal voor openbare dronkenschap naar huis gestuurd. "Omdat hij aangaf in de McDonalds geslagen te zijn, zullen wij de camerabeelden gaan bekijken van de McDonalds."

Uit de krant