Afbeelding
Foto: André Verheul
video

Broertjes: 'Gemeente gaat Emanuels niet compenseren'

Politiek

HILVERSUM De gemeente Hilversum is niet bereid om de buidel te trekken voor Gillyon Emanuels, zodat de onderneemster elders in Nederland iets nieuws kan starten. Die oproep kwam zaterdag tijdens de mars van gerechtigheid, maar daar wil burgemeester Pieter Broertjes niet aan meewerken.

Wim Hofman van het PvdA Ombudsteam Hilversum kwam met een oproep aan het gemeentebestuur. Nu Emanuels niet verder kan op de Kleine Drift met haar ijssalon/Surinaamse eetwinkel, heeft zij financiële schade geleden. Hij zou het een mooi gebaar vinden van de gemeente, die volgens hem in deze hele kwestie 'de schijn een beetje tegen heeft', om de vertrokken onderneemster te compenseren.

Aankloppen
Die geste wil de gemeente niet maken. "Nee, absoluut niet", is het antwoord van de burgemeester. "Dan wordt het wel een boel als ondernemers die in de problemen raken bij de gemeente aan komen kloppen. Ze is onderneemster, dat zegt ze ook. Ze catert nog lekker door. Ze had van mij mogen blijven, maar zij wilde zelf weg. Het is haar beslissing, dus de gevolgen zijn ook voor haar."

Hangplek
Verder in 'Het gesprek met', het tv-programma van De Gooi en Eembode en GooiTV: de 'succesvolle maatregelen' om jeugdoverlast tegen te gaan tijdens de ramadan en komt er nu wel een of geen jongerenhangplek op de Anton Philipsweg.

Uit de krant