Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Crailo-idee: straten naar Gooise vrouwen vernoemen

Politiek

HILVERSUM - Op het nog te ontwikkelen gebied op Crailo kunnen de straatnamen wel eens naar Gooise vrouwen genoemd worden. Dat is het idee wat wethouder Floris Voorink met zijn collega's van Laren en Gooise Meren heeft besproken.

De VVD'er maakte deze opmerking vorige week woensdag tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen. Hij ging in op gezamenlijke vragen van GroenLinks, SP en de PvdA. De drie partijen wilden weten of Voorink van plan is weer een straatnaamcommissie in te stellen. In 'Het gesprek met' had burgemeester Pieter Broertjes dat voornemen uitgesproken.

Voorink komt na de zomer met een stuk over straatnamen in Hilversum. "Veel straatnamen zijn er niet verdelen. Dan hebben we 't over het Philipsterrein en Crailo en daar moeten we met Laren Bussum in de clinch. Dat is erg ingewikkeld. Over het thema Gooise vrouwen waren mijn collega's enthousiast", aldus de wethouder.

Daarmee zouden de gemeenten voldoen aan een wens van GroenLinks. De collegepartij vindt dat er teveel straten zijn vernoemd naar witte mannen. "Met de dames komt 't wel goed", sprak Voorink.

Uit de krant