Vrijdag gaan de lijsttrekkers in debat met onder meer (v.l.n.r.) Olaf Streutker, Karin Walters, Wimar Jaeger en Femke van Drooge.
Vrijdag gaan de lijsttrekkers in debat met onder meer (v.l.n.r.) Olaf Streutker, Karin Walters, Wimar Jaeger en Femke van Drooge. Foto: Eduard Metz

'Bewoners aan het stuur in hun eigen buurt'

Politiek

HILVERSUM - 'Bewoners aan het stuur in hun eigen buurt'. Dat is vandaag - vrijdag 23 februari - het centrale thema van het verkiezingsdebat dat wordt gehouden in het raadhuis. Alle lijsttrekkers kunnen stellingen en vragen over dit onderwerp verwachten.

Het debat is in de organisatorische handen van bewoners en buurtorganisaties in Hilversum. Buurtbewoners meer zeggenschap geven over hun eigen leefomgeving is al tijden gaande in Hilversum. Langzaamaan komt het buurtgericht werken van de grond, maar daar kunnen nog wel tandjes bij. De roep om meer zeggenschap en verantwoordelijkheid is steeds vaker hoorbaar bij Hilversummers.

De organisatoren stellen dat er de komende periode veel gaat veranderen. Denk daarbij aan de invoering van de nieuwe Omgevingswet, het gezamenlijk maken van de omgevingsplannen en de transitie naar een CO2-vrije samenleving en gasloze wijken. Daarnaast zijn er in diverse wijken ontwikkelingsplannen in voorbereiding en plannen voor nieuwbouw op diverse locaties. "Dit zijn ingrepen in wijken die de kwaliteit en het samenleven raken. De bewoners en de buurtorganisaties willen hierin een belangrijke rol spelen", zo meldt de organisatie.

Vanaf 19.30 uur is de burgerzaal in het raadhuis open. Het debat met de tien lijsttrekkers begint een half uur later. Tot en met de pauze, die omstreeks 21.15 uur is gepland, gaan de aanwezige politici in op stellingen. Vanaf 21.30 uur geven zij antwoord op vragen die de bezoekers bij binnenkomst of eerder al via de website hebben aangedragen. Naar verwachting duurt de bijeenkomst tot 22.30 uur. Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich via www.meepraten.info aanmelden.

Uit de krant