Karin Walters (rechts) terwijl de uitslag bekijkt.
Karin Walters (rechts) terwijl de uitslag bekijkt. Foto: Bastiaan Miché

Karin Walters: "Je wilt ook in aantal zetels de grootste zijn'

Politiek

HILVERSUM - Mooi, spannend en door die tussenstanden die steeds voorbij komen ook wel verwarrend. Zo kijkt lijsttrekker Karin Walters van Hart voor Hilversum terug op de verkiezingsavond in het Hilversumse raadhuis. Maar wat overheerst: "We zijn gewoon de grootste."

Al vanaf de eerste tussenstand ging Hart voor Hilversum aan kop en naarmate de avond vorderde werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Wel kwam D66 nog behoorlijk dichtbij. De Democraten eindigden bovendien net als Hart voor Hilversum op 8 van de in totaal 37 zetels. En dat steekt toch wel, erkent Walters een dag later. "We hebben duizend stemmen meer dan D66. Dan wil je ook in het aantal zetels de grootste zijn."

Het dansje dat Walters op verzoek van presentator van de avond Felix Meurders - met lijsttrekker Wimar Jaeger van D66 nadat de uitslag bekend was uitvoerde, duurde hooguit een paar tellen. "Laten we hopen dat samen een bakje koffie drinken met Wimar beter gaat", zegt zij. Hart voor Hilversum is namelijk aan zet om een coalitie te gaan vormen. Wanneer die gesprekken met de andere partijen gaan plaatsvinden, kan Walters nog niet zeggen. "We gaan zo eerst even met de gehele fractie nagenieten."

Uit de krant