Er waren elf koersen.
Er waren elf koersen. Foto: Bastiaan Miché

Grasbaanspektakel trekt duizenden bezoekers

Sport

HILVERSUM -Elf koersen, maar ook line dancers, Old American Cars en een western rodeo show van The Future Guys. Het kwam allemaal voorbij tijdens de tiende editie van het Grasbaanspektakel in de Hilversumse Meent afgelopen vrijdag.

Voor het eerst was het evenement op de prachtig gelegen grasbaan aan de Melkmeent van Harm en Maartje Jansen, dat opnieuw duizenden bezoekers trok, niet op de woensdag- maar op de vrijdagmiddag. Belangrijkste reden daarvoor was dat op die manier de bezoekers wat langer konden blijven (de dag erna waren ze toch vrij) en ook was het wat gemakkelijker voor de organisatie om voldoende vrijwilligers te krijgen.

Thema van deze tiende editie was 'de Amerikaanse dag'. Er werden elf draverijen gereden waaronder een duo koers en een Monté koers. Een van de koersen werd speciaal voor een goed doel verreden: Alp du Zes. Een tweede steunproject is het donatie programma Kinderen en Paarden van de Lakota Indianen. En natuurlijk konden de bezoekers genieten van een Amerikaans hotdog of hamburger.

De koersen zijn professioneel en onder de verantwoordelijkheid van het NDR (de Nederlandse Draf en Rensport). Die bepaalt de agenda van de koersen en dus ook deze in de Meent. Het is dus nog maar de vraag of het evenement volgend jaar opnieuw op de vrijdag plaatsvindt. Organisatievoorzitter Tom van Eijden hoopt in ieder geval van wel. "We kregen na afloop heel veel complimenten. Het was echt een grote happening."

Uit de krant