Robin Haase vorig jaar in Hilversum
Robin Haase vorig jaar in Hilversum Archieffoto: Bastiaan Miché

Haase opnieuw in actie bij Melkhuisje Masters

Sport

HILVERSUM - Na zijn topweek bij het ABNAMRO World Tennis Tournament in Rotterdam is Robin Haase dit voorjaar in eigen land te zien bij de tweede editie van de Melkhuisje Masters. De Hagenaar heeft zijn deelname aan dit driedaagse tennisevenement, dat gehouden wordt op 17, 18 en 19 mei, toegezegd.

Plaats van handeling is het park van HLTC 't Melkhuisje in Hilversum. De Melkhuisje Masters geldt als voorbereidingstoernooi op Roland Garros, dat ruim een week later in Parijs begint.

De Nederlandse nummer één, die na zijn kwartfinale in Rotterdam opnieuw de top 40 van de wereld binnenkomt, werd vorig jaar winnaar van de Melkhuisje Masters en verdedigt derhalve zijn titel. Het is nog niet bekend tegen welke andere drie spelers hij het zal opnemen. Die worden in de komende weken bekendgemaakt.

Melkhuisje Masters is een driedaags voorbereidingstoernooi met vier in het ATP-circuit actieve top 50-spelers. De eerste editie was naar de mening van spelers en publiek meer dan geslaagd en trok over drie dagen bijna 3000 toeschouwers. Ziggo Sport zal evenals vorig jaar het evenement alle dagen rechtstreeks uitzenden.

't Melkhuisje organiseerde tot 1995 een ATP-toernooi op gravel dat later verkaste naar Amsterdam en Amersfoort. De organisatie wilde op het historische gravel internationaal toptennis terugbrengen. 

Uit de krant