Winst voor de blauw-gelen.
Winst voor de blauw-gelen. Foto: Bastiaan Miché

Hurricanes pakken zege in slotfase

Sport

HILVERSUM - De American footballers van Hilversum Hurricanes zijn het nieuwe seizoen in de eredivisie goed begonnen. In de vrieskou in Leiden klopten zij de Lightning met 7-15.

Net zoals in de Verenigde Staten moesten de American footballers zaterdag de winterse omstandigheden trotseren. Het kostte de bezoekers de nodige tijd om in het ritme te komen. Er was sprake van een stroeve start voor rust. Drie fumbles betekenden even zo vaak balverlies en een 7-0 achterstand.

Pas ver in het vierde kwart wisten de Hilversummers het tij te keren. Runningback Dennis de Wit ontsnapte aan de aandacht van de tegenstander en bereikte de endzone. Via een tweepunts 'point after touchdown' werd het 7-8. Maurice Tielen breidde de score met een quarterbackrun uit naar 7-15. Zaterdag 1 april spelen de blauw-gelen voor het eerst thuis.