Voorink steunt de bewoners.
Voorink steunt de bewoners. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Boze brief buurt richting Tweede Kamer: waar blijft dat scherm?

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bewoners van de West-Indische buurt zijn het lange wachten helemaal zat. In de hoop dat er nu toch echt zo snel mogelijk een geluidsscherm tussen hun woningen en de verbrede A27 komt, hebben zij een brief geschreven naar de Tweede Kamer.

In de Tweede Kamer werd eind vorig jaar een motie aangenomen met het verzoek om "in overleg met omwonenden en betrokken overheden (Rijkswaterstaat, provincie en gemeente) welwillend te bezien of de (natuur)compensatie kan plaatsvinden door de aanleg van een geluidsscherm".

De gemeente Hilversum steunt de bewoners, maar kan of wil de totale kosten van 2,5 miljoen euro - al bestaat er over die kosten de nodige verwarring - niet in haar eentje ophoesten. Maar Rijkswaterstaat en Haarlem weigeren om ook maar een cent te betalen.

Daarmee menen de bewoners dat de ingediende motie niet wordt uitgevoerd. "Er is door Rijkswaterstaat nadat er meerdere malen is aangedrongen op een overleg met omwonenden, steeds een andere reden opgegeven waarom dit niet zou kunnen plaatsvinden", schrijven Sascha Barnstijn, Kees Tabak en Marike Hoving. "Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is er nog steeds geen gesprek geweest. Hierdoor wordt het proces enorm vertraagd, waardoor de verbreding van de A27 zo meteen klaar is en het aanleggen van een geluidsscherm alleen maar extra kosten met zich meebrengt."

Uit de krant