Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Start flitscamera's bij spoorbomen weekje later

Buurt / wijk

HILVERSUM - Mensen die de komende tijd het spoor oversteken bij de kleine spoorbomen én de Soestdijkerstraatweg kunnen een stevige boete verwachten. Wanneer de maatregel precies ingaat is nog niet bekend. Volgende week donderdag is er wel een startbijeenkomst.

Eigenlijk zou dat startmoment deze donderdag al plaatsvinden, maar vanwege de gemeenteraadsverkiezingen van vanavond bleek dat lastig in te plannen. Bovendien willen de gemeente en ProRail de komende dagen gebruiken om directe omwonenden goed op de hoogte te stellen van de plannen. Maar technisch werkt alles prima, aldus een woordvoerder van ProRail.

De twee overgangen staan erom bekend dat er vaak gevaarlijke situaties ontstaan. Zij hebben de eer om als eerste in het land flitscamera's te krijgen. Eind vorig jaar werd de proef al aangekondigd, maar eerst moest nog worden bekeken of alles technisch in orde was. Ook het Openbaar Ministerie moest nog akkoord gaan. Wie de overgangen straks passeert terwijl het rode licht nog knippert, kan een boete verwachten van 230 euro (auto) of 160 euro (bromfietser).

Uit de krant