Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Petitie tegen uitbreiding betaald parkeren in Hilversum al 1500 keer ondertekend: ‘Dit is gewoon geldklopperij’

Vervoer & Verkeer

HILVERSUM - “Zo worden de problemen verschoven en zal het in de laatste straten, waar nog onbetaald parkeren geldt, alleen maar drukker worden.” Of: “Dit is gewoon geldklopperij.” Het zijn enkele van de vele opmerkingen bij de vorige week gestarte onlinepetie tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Hilversum.

Inmiddels staat de teller al op zo’n 1500 digitale krabbels. Initiatiefnemer Albert Veer baalt ervan dat er geen overleg zou zijn gevoerd met ‘alle wijken in Hilversum’, vindt de kosten voor een parkeervergunning te hoog en meent ook dat de vergunning in heel Hilversum geldig moet zijn en niet alleen in de eigen en naastgelegen zones. “Omdat er op deze vragen geen duidelijkheid is en geen overleg is geweest zijn wij tegen de uitbreiding van de parkeervergunning tot aan de buitenring”, meldt hij op de petitiewebsite.  

De kans dat de gemeente iets doet met de petitie lijkt overigens klein. Twee jaar terug al werden de plannen gepresenteerd in het coalitieakkoord en twee weken terug kondigde de gemeente de uitbreiding van het betaaldparkeergebied definitief aan. Oost is op 1 juli als eerste aan de beurt. Doel is, aldus het college van burgemeester en wethouder, ‘bijdragen aan het leefbaar en bereikbaar houden van Hilversum en meer mogelijkheden creëren voor woningbouw’.

Vanaf 1 juli 2025 geldt in heel Hilversum binnen de buitenring betaald parkeren (en vergunningparkeren). “Veel bewoners geven aan dat ze willen dat de wijken leefbaar en bereikbaar blijven”, aldus wethouder Bart Heller (Mobiliteit). “Met de uitbreiding van het betaald parkeren dringen we de parkeeroverlast terug en zorgen we ervoor dat bewoners, die een parkeervergunning kunnen aanvragen, zelf in hun buurt kunnen parkeren.”

Uit de krant