Afbeelding
Foto: Jurrian Photography

‘Zorgen voor de ander’: Hilversumse biedt gratis massages aan voor lagere inkomens

Zorg & Gezondheid

HILVERSUM - Wie een massage wil, moet daarvoor over het algemeen diep in de buidel tasten. Toch zijn het vaak de lagere inkomens die stress ervaren en zo’n massage goed kunnen gebruiken. Daar heeft de Hilversumse Tjitske Volkerink, eigenaar van het Christelijk Spiritueel Centrum aan de Havenstraat, iets op gevonden.

In samenwerking met de Protestantse Gemeente Hilversum biedt zij de komende weken gratis massages aan voor mensen die in financieel zwaar weer verkeren en/of door allerlei andere oorzaken stress ervaren. “Massages zijn voor veel mensen financieel niet haalbaar, terwijl zij ontzettend goed zijn om je vitaal te voelen.”

De actie is inmiddels voorzichtig van start gegaan. In totaal is er plek voor veertig massages. Al vijftien mensen hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt. De reacties zijn positief, vervolgt de Hilversumse. Zo zei een vrouw na afloop dat zij na direct de massage ‘lekker moe’ was en de volgende dag weer ‘vol energie’. “Zij zei: ‘Je vergeet even alles op moment van massage en daarna is het gevoel zo fijn dat je alles aankan’.”

Volkerink benadrukt dat mensen die geïnteresseerd zijn niet per se een christelijke achtergrond hoeven te hebben om zich aan te melden. Zeker niet zelfs. Tegelijkertijd beseft zij dat het voor heel mensen lastig is om ‘te ontvangen’ en om hulp te vragen. “Maar vanuit het christendom is er toch de gedachte om te zorgen voor de ander. Daarom bied ik dit aan voor de mensen die het niet kunnen betalen. Maar het kan ook zijn dat mensen iemand anders kennen die dit nodig heeft: die te maken heeft met schuldhulp of relationele issues. Dat die mensen iemand anders dit gunnen.”

De actie van Volkerink loopt tot 1 juli. Maar mocht het een succes zijn, zal de Hilversumse samen met de Protestantse Gemeente Hilversum kijken of het initiatief een vervolg verdient. “De kerken doen al heel veel, maar niet op dit gebied”, aldus de Hilversumse. “Wat ik doe wordt niet altijd gezien, maar het is een mooie aanvulling.”

Kijk voor meer informatie op de website van het Christelijk Spiritueel Centrum.

Uit de krant