Afbeelding

Verzorgingshuis De Boomberg krijgt beurt

Zorg

HILVERSUM - Er gaat wat veranderen in De Boomberg in Hilversum. Ouderenhuisvester Habion en zorgorganisatie HilverZorg slaan de handen ineen om De Boomberg klaar te maken voor de toekomst.

De transformatie bestaat allereerst uit een renovatie van het gebouw. Een deel van de huidige zorgwoningen worden verbouwd tot zelfstandige appartementen. Ook het gebruik van het gebouw verandert. In het hart van het gebouw komenruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De bewoners en buurt bepalen welke voorzieningen ze nodig hebben. Is er behoefte aan een atelier? Een werkplaats? Of zien bewoners liever een moestuin, een fitnessruimte of een bioscoop? Dat komt aan bod tijdens een zogenaamde Inspiratiedag op dinsdag 23 oktober.

Habion en HilverZorg nodigen bewoners, familie, vrijwilligers, medewerkers, de buurt en ieder die wil uit om mee te denken over de toekomst van De Boomberg. Er zijn drie bijeenkomsten: van 10.00 tot 12.00 uur, van 15.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen gewoon langskomen. 

Uit de krant