Voorzichtig slaat de nieuwe bewoonster de tegel in de grond.
Voorzichtig slaat de nieuwe bewoonster de tegel in de grond. Foto: Bastiaan Miché

Het leeft en bloeit in de jongste wijk

HILVERSUM Onder toeziend oog van wethouder Arno Scheepers slaan de bewoners van de Minckelersstraat voorzichtig de bijzondere tegel voor hun nieuwe huis in de stoep. De tweehonderdste woning in Anna's Hoeve is opgeleverd. Het gaat hard. Tevreden constateert de VVD'er als hij om zich heen kijkt dat Hilversums jongste wijk leeft en bloeit.

"Ik hoop niet dat we een klacht krijgen dat iemand over die tegel is gestruikeld", grapt de wethouder. Terwijl de kopers van het huis aan de Minckelersstraat met hun gekregen poster en bloemen, hun buren en vertegenwoordigers van de gemeente en BAM Wonen naar binnen gaan voor een kop koffie en een stuk taart wordt de bijzondere maar verzakte tegel op gelijke hoogte getrokken.

Voordat Scheepers de hamer ter hand nam, heette hij Hoa-Lan Hoang en Jetty Guldemeester welkom in Hilversums nieuwste wijk. Nieuw is het koppel niet, want zij hebben in Hilversum-Zuid gewoond. Om dan te verhuizen naar Oost was wel 'een dingetje', zo gaven de kopers met een grote glimlach toe.

Dat was voor de liberaal de aanleiding om de kracht van Anna's Hoeve aan te halen. Met de realisatie van de nieuwe wijk is Oost aantrekkelijk voor iedereen. Het stigma dat dit 'de foute kant van Hilversum' is, is verdwenen. Over het spoor wonen is hip and happening. "De jongste wijk van Hilversum leeft en bloeit. Het is hier prachtig, groen en duurzaam." Hij wijst naar Anna's Berg waar veel mensen sporten en recreëren en trekt de conclusie dat de nieuwbouw in Anna's Hoeve pas op de helft is.

Hilversum staat stil bij iedere honderdste woning. Er liggen nu twee tegels in de nieuwbouwwijk. Met de realisatie van de eerste tweehonderd woningen is de eerste fase van het project Bergh en Boschzicht afgerond. Dit project beslaat zestien twee-onder-een-kapwoningen en twee woningen op vrije kavels. Inmiddels is fase twee gestart: de ontwikkeling van 21 gasloze woningen. De verkoop hiervan start dit voorjaar.