Het schilderij van 2018.
Het schilderij van 2018. Foto: Eric Tiggeler

Hilversumse kunstenaar maakt Schilderij van het Jaar

HILVERSUM Met Mahlerlaan maandagmorgen is Eric Tiggeler in de prijzen gevallen. De Hilversumse kunstenaar heeft met zijn doek de titel van Schilderij van het Jaar 2018 bemachtigd.

Tiggeler is heel blij en trots op deze bekroning. Vooral omdat hij als kunstenaar andere keuzes maakt. "Ik kies bewust onderwerpen die helemaal niet zo schilderachtig zijn: van Amsterdamse kantoren tot het parkeerterrein van de Gamma in mijn woonplaats. Het is een fantastische stimulans om daar erkenning voor te krijgen van een vakjury", aldus de Hilversummer, wiens werk in 2018 bijvoorbeeld te zien was in Museum Hilversum tijdens de groepsexpositie van Art Hilversum.
Bijna zevenhonderd kunstenaars uit Nederland en Belgiƫ namen deel aan deze open competitie. Met de wedstrijd wil de organisatie de waardering voor teken- en schilderkunst en de naamsbekendheid van kunstenaars verhogen. In de jury zitten onder andere Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer, voormalig voorzitter van de Raad van Cultuur. Laatstgenoemde zei over Mahlerlaan maandagmorgen: "De jury was unaniem gevangen door het sferische licht in dit schilderij."

Wie het werk van Tiggeler met eigen ogen wilt zien, heeft nog tot en met zondag 24 februari de mogelijkheid. Mahlerlaan maandagmorgen is samen met de werken van de tien andere finalisten nog te bewonderen in Den Haag. De locatie is Kunstzaal Van Heijningen aan het Noordereinde.