Fries toneel in Nieuw Kerkelanden

HILVERSUM Nieuw Kerkelanden staat zaterdag 16 februari weer in het teken van een Friese avond. Ditmaal heeft de Friese vereniging Frysk en Frij toneelvereniging De Lytse Komeedzje uitgenodigd.

De club uit Drachten brengt een blijspel in vier bedrijven voor het voetlicht met de titel 'Bankgeheim'. Dit stuk is in het Fries geschreven door J. Hemmink-Kamp. Omdat dit stuk in het Fries is geschreven, is het handig dat bezoekers dit ook kunnen verstaan.

De voorstelling in de grote zaal van het woondienstencentrum aan de Franciscusweg 137 begint om 20.00 uur. Dan is de zaal al 45 minuten open. Een kaart kost voor leden 10 euro. Niet-leden betalen 15 euro.


Lopes Dias decor van grote rommelmarkt

HILVERSUM Op zoek naar leuke en betaalbare spullen? Wellicht biedt zondag 17 februari de rommelmarkt in wijkcentrum Lopes Dias uitkomst.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden langs de diverse kraampjes struinen. Volgens Versa Welzijn gaat het om een grote rommelmarkt. Het wijkcentrum in Noord bevindt zich aan de Lopes Diaslaan 213.


Lezing van hofpredikant in De Kapel

HILVERSUM Ds. Carel ter Linden is dinsdag 18 februari opnieuw te gast in De Kapel. De dominee die bekend staat als de hofpredikant, komt langs vanwege een lezing over zijn boek.

Ter Linden heeft verschillende koninklijke huwelijken ingezegend. Dat heeft hem de titel van hofpredikant opgeleverd. Dinsdag is hij in Hilversum om te praten over zijn boek 'Bijbelse miniaturen'. Hierin beschrijft en duidt de auteur zeventig verhalen uit de Bijbel in steeds twee pagina's.

De Kapel is gevestigd aan de 's-Gravelandseweg 144. De bijeenkomst in de kerk gaat om 20.00 uur van start. De entree is gratis, wel is er na afloop van de lezing een collecte.