'Opvang wees daklozen af'

hilversum De gemeente Hilversum heeft een standje gekregen van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het niet toelaten van dak- en thuislozen in de maatschappelijke opvang.

Overigens is Hilversum niet de enige gemeente. Uit een mysteryguestonderzoek door het Trimbos-instituut naar de toegankelijkheid van de maatschappelijke opvang blijkt dat in 2017 51 procent van deze mysteryguests werd toegelaten en in 2018 was dit 57 procent. In 2018 werd meer dan de helft van de mysteryguests afgewezen op het ontbreken van regiobinding. En dat terwijl, aldus Blokhuis, bij verwijzing naar een andere gemeente er in ieder geval zekerheid moet zijn over een slaapplek voor de cliƫnt. Echter, in de praktijk is vaak geen sprake van een warme overdracht.
Hoewel de precieze cijfers voor Hilversum niet worden vermeld, is duidelijk dat Hilversum een van de gemeenten is waar twee of meer van de vijf mysteryguests geen slaapplek kregen. Hilversum laat weten negatief verrast kennis te hebben genomen van de uitkomsten.

5


Weer oproep tot steun Emanuels

HILVERSUM Net als vorige week tijdens de zitting kan Gilly Emanuels rekenen op steun. Platform Stop Afrobie Nu! is woensdag 20 februari opnieuw van de partij in de Utrechtse rechtbank en hoopt dat velen dit voorbeeld zullen volgen.

Die woensdag om 12.30 uur doet de rechter uitspraak in de veelbesproken zaak, waarbij de in Hilversum geterroriseerde onderneemster wordt verdacht van mishandeling van een van die jongens. Overigens is die jongen, waarvan Emanuels zei dat hij werkzaam is bij de Koninklijke Marechaussee, daar ontslagen. Waarom, wordt vanwege privacyredenen niet bekendgemaakt.