Het eerste nieuwe bord is donderdagmiddag geplaatst.
Het eerste nieuwe bord is donderdagmiddag geplaatst. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GNR plaatst tweeduizend nieuwe borden in de natuur: heidepaars, met duidelijke tekst en ‘kei- en keihard’

Natuur & Milieu

Opvallend heidepaars, gemaakt van rijstvlies en vastgezet aan een vierkantvormige houten paal. Dat zijn de nieuwe terreinborden die het Goois Natuurreservaat (GNR) de komende maanden plaatst in de Gooise natuur. Doel is vooral duidelijk communiceren naar voetgangers en fietsers wat wel en niet mag. 

Donderdagmiddag is in Zanderij Crailoo, op de kruising van de Bussumergrintweg en Nieuwe Meentweg in Hilversum, het eerste bord geplaatst. In heel ‘t Gooi komen er tweeduizend van deze nieuwe terreinborden, verspreid over ruim 840 ingangen. Het GNR trekt daarvoor van gebied naar gebied, kriskras door de regio. Na het relatief kleine Zanderij Crailoo volgen in eerste instantie Naarder Eng en Anna’s Hoeve/Monnikenberg. 

De mega-operatie, zoals interim-directeur Carla Kersbergen donderdag omschrijft, duurt anderhalf jaar. Alles bij elkaar opgeteld - van ontwerp tot plaatsen - kost het project een half miljoen euro. De financiering van de nieuwe terreinborden is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij via de St..