Twee jaar terug was de Sky Vision eveneens in Hilversum.
Twee jaar terug was de Sky Vision eveneens in Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bijna twee weken Koningskermis in Hilversum: 55 meter hoog reuzenrad terug van weggeweest

Evenementen

De Breakdance, MegaBooster, Boobytrap Hotel, Thriller Spookhuis en de Power Polyp. Deze attracties staan tussen 17 en 29 april allemaal weer op het Hilversumse Marktplein tijdens de Koningskermis. En terug van weggeweest is het 55 meter hoge Reuzenrad SkyVision. 

 Omdat Hilversum dit jaar zijn 600-jarig jubileum viert, kunnen de liefhebbers dertien dagen (twee dagen langer dan normaal) genieten van de verschillende attracties. De kermis valt bovendien vroeg dit jaar. Mede-organisator Rinus de Weijer legt uit dat het simpelweg zo uitkomt. “Koningsdag is de kern, daar draait het om. We zouden natuurlijk een week later kunnen beginnen en eindigen, maar dan zit je weer met de evenementen rond 4 en 5 mei.”

Het voordeel voor de kermis is dat Koningsdag dit jaar op een zaterdag valt. Om die reden zou er die dag sowieso geen reguliere markt plaatsvinden. Door de afspraak dat tijdens de kermis de Hilversumse markt maximaal drie dagen mag worden verplaatst richting de Groest, heeft de kermis er daardoor een..