Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

‘Forse bezuinigingen op het publieke bestel kunnen de Hilversumse economie hard raken’

Politiek

Welke acties heeft de gemeente Hilversum ondernomen richting het demissionaire kabinet en de politieke partijen om op te komen voor de Hilversumse werkgelegenheid? Die vraag stelt Democraten Hilversum aan het college van burgemeester en wethouders nu bezuinigingen op de publieke omroep zeer waarschijnlijk aanstaande zijn.

De oppositiepartij merkt op dat ondanks het aftreden van de wethouder media, Karin Walters, en wethouder Arno Scheepers daarom tijdelijk deze taak overneemt ‘de wereld doordraait’. “Zo zijn het spannende dagen voor het Media Park en dus voor Hilversum door de ontwikkelingen in politiek Den Haag”, aldus fractievoorzitter Edwin Göbbels. “Het publieke bestel staat onder financiële hoogspanning, want er is een meerderheid in de Tweede Kamer om fors te bezuinigen, mogelijk met honderden miljoenen.”

Eind maart wilde het demissionaire kabinet de concessie van de NPO met twee jaar verlengen in plaats van met de gebruikelijke vijf jaar. Na kritiek van de formerende partijen PVV, BBB, NSC, VVD neemt het demissionaire kabinet toch geen bes..