Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Video

Bewoners geëvacueerd na grote uitslaande brand Vliegveld Hilversum

112

HILVERSUM - Tientallen bewoners zijn afgelopen nacht uit hun woning gehaald, nadat een hangar aan de Rading bij Vliegveld Hilversum door een grote brand is verwoest.

De brand ontstond rond 1.30 uur. De brandweer, die meerdere meldingen ontving, schaalde snel op. In de hangar stonden meerdere vliegtuigen, vermoedelijk volgetankt. Bij aankomst van de eerste tankautospuit uit Loosdrecht sloegen de vlammen al hoog uit de hangar. Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat de loods verloren is gegaan. Uit de loods ernaast werden meerdere vliegtuigen gehaald.

Met name de bewoners van de Dominee Versteegtstraat zijn geëvacueerd en met de bus naar het gemeentehuis van WIjdemeren gebracht. Na pakweg anderhalf uur konden zij weer terug hun woning in, aldus de zegsman.

De brandweer, aanwezig met voertuigen uit Loosdrecht, Hilversum en Maartensdijk, heeft een groot watertransport aangelegd vanaf de Lindevijver om voldoende bluswater ter beschikking te hebben. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Over de oorzaak is nog niets bekend. 

Voor het gezin is inmiddels een inzamelingsactie gestart. 

Zie ook Crowdfunding voor gezin dat na brand alles kwijt is: teller al op dik veertig mille


Uit de krant