Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Grote brand’ bij Nieuw Kerkelanden is uiteindelijk plantenbak op het dak

112

HILVERSUM - Een rieten plantenbak die vlam had gevat, zorgde vrijdagmiddag voor veel ophef bij zorgcentrum Nieuw Kerkelanden aan de Franciscusweg in Hilversum.

Aanvankelijk schaalde de meldkamer rond 13.45 uur zelfs op naar ‘grote brand’. De brand was namelijk op vijf hoog in een gebouw waar lang niet iedereen even zelfredzaam is. Gelukkig was het dus allemaal niet zo dramatisch. Medewerkers van het zorgcentrum hadden het vuur (grotendeels) al geblust voordat de hulpdiensten arriveerden.

De brandweer voerde nog een controle uit om er zeker van te zijn dat de situatie veilig was. Maar die medewerkers van Nieuw Kerkelanden die het vuur bestreden, kunnen - aldus een brandweerwoordvoerder - zo solliciteren bij de brandweer. 

Een woordvoerder van HilverZorg, waar Nieuw Kerkelanden onder valt, kan wel lachen om die laatste opmerking. Zij noemt het vooral hartstikke goed dat de medewerkers snel hebben gehandeld en direct de hulpdiensten inschakelden. “Uiteindelijk zijn we heel blij dat het geen heftige brand was.”

Uit de krant