Het huis waar de brand woensdagavond woedde.
Het huis waar de brand woensdagavond woedde.

Brandweer redt hond bij brand in woning Bakkerstraat

112

HILVERSUM - In een woning aan de Bakkerstraat in Hilversum vond woensdagavond een brand plaats. De bewoner was op het moment van de brand niet thuis. Zijn hond wel. De brandweer heeft het dier in veiligheid gebracht. 

Rond kwart voor acht in de avond ging bij de buren van het huis waar de brand heerste, het brandalarm af. De volgende ochtend vertelt de buurman: “Ik ben gaan kijken waarom het alarm bij ons afging want ik zag niets. Toen ik naar de achterkant liep, zag ik daar rook en vlammen uit het huis van de buurman komen. Hij woont er alleen met zijn hond. Ik heb meteen 112 gebeld en heb mijn zoontje uit bed gehaald. Onze kat heb ik naar buiten gegooid en alle ramen en deuren open gezet. Het stonk enorm. Gelukkig was de brandweer er heel snel.”

Brandweer Gooi en Vechtstreek vertelt dat het om een kleine uitslaande brand ging. “Aan de achterzijde van het huis was de brand uitgebroken. De bewoner was niet thuis, maar zijn hond was wel aanwezig. De brandweer heeft de deur vervolgens moeten forceren om naar binnen te komen, de hond naar buiten te laten en de brand te blussen. Die was met een eenheid snel onder controle.”   

De voordeur is met een houten plaat weer dicht gemaakt. De buurman: “Ik heb de bewoner later nog gesproken. Hij was heel blij dat ik thuis was en 112 had gebeld. Anders had het heel anders kunnen aflopen. De hond, Tico of Rico heet ie, liep vrolijk over straat. Ik ga ervan uit dat het goed met hem gaat. De buren aan de andere kant hadden zich al over de hond ontfermd.” Zelf heeft hij met zijn zoontje een stuk verderop in het huis van zijn moeder kunnen slapen.  

Uit de krant