Theater Achterom Hilversum
Theater Achterom Hilversum

Theater Achterom sluit deuren in 2015

Algemeen

HILVERSUM - Het einde nadert op de Eemnesserweg 7a voor Theater Achterom. Vanaf 1 juli 2015 gaan de deuren definitief dicht. Deze locatie gaat zeer waarschijnlijk gebruikt worden voor woningbouw.

Vanaf volgend jaar zomer is het over met het theatergebruik op de Eemnesserweg. Naast Theater Achterom zijn ook theatergroep De Fusie, toneelgroep Ars en de Jeugdtheaterschool gebruikers van dit pand. Hilversum kijkt momenteel samen met De Fusie naar andere huisvesting. "Goed onderdak vinden is prioriteit één", zei wethouder Wimar Jaeger. "De gemeente gaat zich keihard inzetten voor een goed onderkomen waar zij hun rekwisieten kwijt kunnen en waar plaats is voor de clubfunctie en waar zij de mogelijkheid hebben om op te treden." Momenteel neemt de theatergroep diverse panden onder de loep, zoals de Citybioscoop aan de Herenstraat en het onlangs opgeknapte Theater Gooiland.

Theater Achterom en de Vorstin zijn voornemens per 1 januari 2015 te fuseren. De gemeente wil het pand aan de Eemnesserweg afstoten. Als het verkocht is, komen op deze locatie naar alle waarschijnlijkheid nieuwe woningen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant