Afbeelding

Hilversum ziet af van aankoop Philipsterrein

Algemeen

HILVERSUM - Op het antwoord is enkele weken gebroed, maar de gemeente is eruit. Hilversum is wil het Philipsterrein niet kopen. Dat meldt wethouder Wimar Jaeger vandaag.

"We gaan geen risico lopen op dit terrein", meldt de D66'er. Dat betekent dat de gemeente het niet zitten om dit stukje Hilversum te kopen om het vervolgens weer te moeten doorverkopen aan een projectontwikkelaar.

Invloed
Maar de democraat benadrukt dat daarmee de Hilversumse betrokkenheid niet gevlogen is. "We gaan onze ambities voor de veiling helder maken. Denk daarbij aan de functie van het terrein, woningen en het type woning dat wij daar willen", zegt hij duidelijk. De gemeente wil haar invloed aanwenden om haar ambities goed voor het voetlicht te krijgen bij geïnteresseerde kopers. En als er een partij is met goede ideeën dan haalt de gemeente alles uit de kast om deze te helpen en te stimuleren.

Realiteit
Vastgoedmarkt.nl maakte in augustus bekend dat het terrein geveild gaat worden. Er moesten nieuwe woningen verrijzen, maar deze plannen zijn nooit realiteit geworden. Vastgoedfinancier Propertize heeft het terrein nu in de verkoop gedaan. De veiling vindt plaats in november.

Uit de krant