Afbeelding

Zorginstellingen werken samen aan betere zorg voor ouderen

Algemeen

HILVERSUM - Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst ging donderdag het Geriatrieteam Gooi Zuid officieel van start. Dit team is een samenwerking tussen Inovum, HilverZorg en Amaris Zorggroep om huisartsen te ondersteunen bij de zorg van hun oudere cliënten met een hulpvraag.

Het Geriatrieteam biedt huisartsen in Hilversum, Loosdrecht, Kortenhoef, 's-Graveland en Ankeveen advies, consult en diagnostiek van kwetsbare, thuiswonende ouderen. Dit team bestaat uit een aantal experts van de drie zorginstellingen die hierboven genoemd worden, waaronder een specialist ouderengeneeskunde, GZ-psycholoog, paramedicus (bijvoorbeeld een fysiotherapeut) en maatschappelijk werker.

Eenvoudiger
De samenwerking tussen deze behandelaars heeft als belangrijkste doel de zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Huisartsen krijgen via het Geriatrieteam sneller en eenvoudiger toegang tot de juiste expertises waardoor de zorg voor kwetsbare ouderen verbetert.

Ambitie
Inovum, HilverZorg en Amaris Zorggroep hebben de ambitie om dit samenwerkingsverband verder uit te breiden met meerdere zorgpartijen in de regio. Op dit moment laten de drie onderzoeken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Uit de krant