Arjanneke van den Berg, Guido de Wit en Gijs Troost staan te trappelen om in Mout te brouwen. (Foto: Rick Mandoeg)
Arjanneke van den Berg, Guido de Wit en Gijs Troost staan te trappelen om in Mout te brouwen. (Foto: Rick Mandoeg)

Reikhalzend uitkijken tot Mout klaar is

Algemeen

HILVERSUM - Reikhalzend wordt uitgekeken naar foodhall Mout die wordt gebouwd in de voormalige Eurobioscoop en in het voorjaar, medio mei, open moet gaan. Twee van die reikhalzend uitkijkende Hilversummers, zijn Gijs Troost en Arjanneke van den Berg.

Sinds zes jaar zijn zij mede-eigenaar van de Gooische Bierbrouwerij en in mei blinken er glimmende bierketels de bezoekers van Mout en de Gooische Bierbrouwerij tegemoet. 

Want de zoektocht naar een geschikte ruimte voor de Gooische Bierbrouwerij was lang. De gemeente Hilversum was welwillend en tipte de bierbrouwers een aantal keer als er volgens hen geschikte panden voorbij kwamen. "We hebben gekeken in het pand waar modehuis Meddens in zat. Een prachtige ruimte, schitterende trap, maar logistiek voor ons niet doen", legt Troost uit. Ook het tegenover Meddens gelegen pand waar boekhandel de Slegte in huisde werd bekeken en voldeed ook niet. En zo volgden tientallen panden in het Gooi.

Ambassadeurs
"Bovendien willen wij dat gaan doen met een team van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt." Dat idee kwam van Guido de Wit, ook mede-eigenaar van de Gooische Bierbrouwerij. Het plan om een sociale bierbrouwerij te beginnen, waar zijn dochter Sarah en nog tien andere Wajongeren aan de slag kunnen, leidde tot een doortimmert business plan. Precies op het juiste moment. Inmiddels ondersteunen tientallen ambassadeurs het plan van deze ondernemers en is er genoeg geld om ketels te kopen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant