Binnen tien jaar wil Elise van Es van marktleider worden in het Gooi.
Binnen tien jaar wil Elise van Es van marktleider worden in het Gooi. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Elise van Es: een betrokken en zeer gedreven advocaat

Bedrijven

HILVERSUM - De verhalen die ze aanhoort zijn persoonlijk en vaak zeer heftig: van mensen die na jarenlang trouwe dienst door hun werkgever zijn ontslagen of uit elkaar gaan (scheiding). Maar juist voor die mensen is Elise van Es de advocatuur in gegaan. "Je vecht tegen onrecht en zorgt voor een oplossing."

Sinds kort is deze 33-jarige goedlachse en zeer betrokken Amstelveense werkzaam in het Offices XL-gebouw aan het Laapersveld. Daar opende Van Es begin dit jaar advocatenkantoor Legalitas, dat zich focust op arbeidsrecht, ondernemingsrecht en familierecht. Zowel consumenten als bedrijven kunnen zich bij haar melden voor advies en procedures. "Binnen tien jaar wil ik de marktleider in het Gooi worden", liet de advocaat bij de opening weten.

Dat klinkt ambitieus en dat is ze ook. Van Es verwacht dat haar kantoor de komende maanden fors zal groeien. "Er is nu al werk voor twee extra advocaten, die verwacht ik binnenkort aan te nemen." In de komende jaren is het de bedoeling dat het advocatenkantoor gestaag doorgroeit.

Vanaf haar achtste was voor Van Es al duidelijk dat ze advocaat zou worden. Iets voor de mensen doen, hen helpen én - niet onbelangrijk - 'die toga aan'. En van die keuze heeft ze geen moment spijt gehad. "Je hoort alle informatie, dat is interessant. Het is ook heel persoonlijk. Voor veel mensen is het ook een hele drempel om naar een advocaat te gaan. Daarom is het ook belangrijk dat mijn kantoor toegankelijk is, er een huiskamerachtige sfeer is."

Van Es was eerst jarenlang werkzaam als advocaat op een ander kantoor en als jurist bij de gemeente Amsterdam. Een paar jaar terug kwam ze naar Hilversum, waar ze eerst werkte in een maatschap. Nu is het een mooi moment om voor zichzelf te beginnen. In Hilversum uiteraard, zegt ze. "Het is hier prettig werken, er wonen fijne mensen en er zijn leuke ondernemers."

In haar nieuwe kantoor kan Van Es de service die ze wil, bieden binnen de drie eerdergenoemde specialisaties. Zo staat Van Es ondernemers bij met het sluiten van waterdichte contracten en bij (dreigende) conflicten. En via de zogenaamde 'Legal Service' kunnen die ondernemers onbeperkt contact met haar opnemen. "Klanten willen één vast aanspreekpunt hebben. Ze willen rechtstreeks hun advocaat kunnen bellen. Niet alleen voor procedures, maar ook om te sparren. Die service gaat mijn kantoor bieden."

Zie ook legalitas.nl of bel 035-2050580.

Uit de krant