Het Foodtruck Festival Tjoeke Tjoeke Food Food was vorige maand in Huizen.
Het Foodtruck Festival Tjoeke Tjoeke Food Food was vorige maand in Huizen. Foto: Bob Awick

Oude Haven komend weekend alsnog decor van 'Tjoeke Tjoeke Food Food'

Bedrijven

HILVERSUM - Vanwege corona werd het evenement in juli geschrapt, maar komend weekend is er alsnog een Foodtruck Festival in Hilversum. Niet het Dudokpark, zoals voorgaande jaren, maar de Oude Haven is vrijdag, zaterdag en zondag het decor van ‘Tjoeke Tjoeke Food Food’.

De organisatie is dit keer in handen van evenementenorganisatie Bruisend, dat voor het eerst naar Hilversum komt. “We zouden al eerder dit jaar naar de Oude Haven in Hilversum komen, maar dat ging toen niet door”, vertelt Gera van Vliet van het in Breukelen gevestigde bedrijf. “Toen per 1 juli de maatregelen weer wat waren aangepast zijn we opnieuw gaan kijken wat mogelijk was.”

Wat nu wel mogelijk is, is een geheel coronaproof evenement van drie dagen. Bezoekers kunnen op smakelijke ontdekkingsreis gaan langs elf verschillende rijdende keukens. Het evenemententerrein belooft een groot openluchtrestaurant te worden met groot terras. Er zijn gerechten uit verschillende werelddelen: van croques tot gamba’s en van burgers tot nacho’s. Ook vegan, biologisch, glutenvrij en vegetarisch aanbod is er te vinden.

Bij de Tjoeke Tjoeke Stationsbar zijn er onder meer biertjes van de tap, sangria met vers fruit en retro mixjes zoals een Passoa-jus en Slush Puppy voor de kids. Elke dag rond 17.00 uur is er akoestische live muziek.

Vorige maand stond evenementenorganisatie Bruisend - eveneens coronaproof - in Huizen. Dat is toen prima verlopen, kijkt Van Vliet terug. “Op onze Foodtruck Festivals creëren we een informele en knusse sfeer. Het voelt als een ongedwongen familiebijeenkomst waar iedereen het leuk vindt om elkaar weer eens te zien: het ‘ons-kent-ons-gevoel’. En wat is leuker om met je huisgenoten of gezin plaats te nemen op het grootste terras van Hilversum in een Bourgondische omgeving?”

Bezoekers hoeven vooraf niet te reserveren. Er is plek voor maximaal 250 mensen. Wie binnenkomt krijgt door medewerkers een eigen tafel toegewezen. Deze tafels staan allemaal heel ruim uit elkaar op het veld verdeeld. Niemand hoeft dus te staan. “Zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel”, aldus Van Vliet.

Wel vraagt de organisatie een kleine entreeprijs van 1 euro vanwege de extra kosten die moeten worden gemaakt. De organisatie doet daarbij een beroep op ieder om zoveel als kan verspreid over de dagen te komen en bijvoorbeeld niet allemaal rond etenstijd. Het terrein is open op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Overigens is het de bedoeling dat ‘Tjoeke Tjoeke Food Food’ volgend jaar wel in het Dudokpark plaatsvindt.

Kijk voor meer informatie op tjoeke-tjoeke-foodfood.com.

Uit de krant