Yorick (nu in 6 VWO) deed in mei al een Dagje Leerkracht en wil later graag voor de klas: “Ik moest een topografietoets nakijken, daar heb ik zelf ook weer van geleerd.”
Yorick (nu in 6 VWO) deed in mei al een Dagje Leerkracht en wil later graag voor de klas: “Ik moest een topografietoets nakijken, daar heb ik zelf ook weer van geleerd.” Foto: AT Scholen/Joris Dekker

Doe een Dagje Leerkracht: voor de onderwijzers van de toekomst

Bedrijven

HILVERSUM - Hoe is het om zélf voor de klas te staan? Tijdens ‘Doe een Dagje Leerkracht’ op donderdag 3 november aanstaande kunnen middelbare scholieren een dag meelopen op een basisschool om kennis te maken met het onderwijzersvak. Met mogelijk in de toekomst een nieuwe lichting enthousiaste leerkrachten als resultaat.

Na een succesvolle eerste editie in mei van dit jaar wordt de campagne Doe een Dagje Leerkracht herhaald. De dag is een initiatief van basisscholen van diverse organisaties in het Gooi. Doel is om samen met middelbare scholen in het Gooi en de PABO’s te werken aan een betere instroom van nieuwe leerkrachten voor beter en stabieler onderwijs in onze regio.

De campagne richt zich met name op middelbare scholieren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Zo bleek tijdens de voorgaande editie al dat ook werkenden die een carrièreswitch naar het onderwijs overwegen graag een kijkje achter de schermen krijgen.

Aanmelden voor Dagje Leerkracht kan nog tot 25 oktober via www.dagjeleerkracht.nl

Uit de krant