Nu sinds dinsdag de nieuwe sfeerverlichting er hangt, spreken de gebruikers van 'Red Arenapark'.
Nu sinds dinsdag de nieuwe sfeerverlichting er hangt, spreken de gebruikers van 'Red Arenapark'. Foto: Bastiaan Miché

Arenapark kleurt in winter vlammend rood

Bedrijven

HILVERSUM - Het Arenapark kleurt vanaf nu als het donker is rood. Door de nieuwe, rode sfeerverlichting gebruikt het Vastgoed Owners Collectief (VOC) van het bedrijventerrein nu de naam 'Red Arenapark'. Dat gaat alleen op voor de donkere wintermaanden.

Lichtkunstenaar Titia Ex heeft voor het Hilversumse bedrijventerrein een ring met embleem ontworpen als symbool of zinnebeeld voor het Dudok Arenapark. De ring is op verschillende locaties in de bomen gehangen. Sinds dinsdagavond vlammen de bomen door de verlichting rood op. Vandaar de naam Red Arenapark.

Het ontworpen ornament is een vertaling van de Arena: de cirkel van het strijdtoneel en geïnspireerd op de Dudok-tribune. Het rood verwijst naar de Olympische gedachte en legt de nadruk op de bomen van het park.

In de komende maanden komen er meer ornamenten bij, zodat het Arenapark in de donkere wintermaanden helemaal vlammend rood verlicht is. De nieuwe sfeerverlichting, mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum, moet bijdragen aan het optimaliseren van het werkklimaat.

Uit de krant