Afbeelding
Foto: BAM Wonen bv

Feestelijke start bouw Bergh & Boszicht

Buurt / wijk

HILVERSUM - Samen met de toekomstige bewoners van Bergh en Boszicht en wethouder Arno Scheepers van de gemeente Hilversum is op feestelijke wijze stilgestaan bij de start van de bouw van zestien nieuwe koopwoningen. Na afloop konden de toekomstig bewoners, onder het genot van een hapje en drankje in café Dudok in Hilversum, hun nieuwe buren beter leren kennen.

Het project Bergh en Boszicht, onderdeel van de wijk Anna's Hoeve, bestaat uit zestien twee-onder-een-kapwoningen. Er komen twee verschillende woningtypes, beide gebouwd in karakteristieke oud-Hollandse architectuur. De gevels krijgen kenmerkende bloemkozijnen, erkers en dakkapellen. De woningen - ruim 160 vierkante meter - worden rond eind 2018, begin 2019 opgeleverd.

"De twee-onder-een-kapwoningen zijn een mooie aanvulling voor Anna's Hoeve", aldus Scheepers. "Ook deze woningen dragen bij aan onze ambitie van Anna's Hoeve een duurzame wijk te maken. Met deze woningen, de drie zelfbouwwoningen die al zijn opgeleverd en het groen dat we onlangs hebben ingericht, krijgt het zuidelijk deel van Anna's Hoeve steeds meer vorm. Tussen al het groen is het erg fijn wonen. Dat horen we ook van de bewoners in Anna's Hoeve."

Uit de krant