Donkere wolken boven zwembad in Kerkelanden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter: 'Opnieuw donkere wolken boven mijn hoofd.'
Shiva de Winter: 'Opnieuw donkere wolken boven mijn hoofd.' (Foto: Bastiaan Miché)

Donkere wolken boven zwembad in Kerkelanden

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Eindelijk kon het kleinschalige instructiebad, genaamd 't Gooische Bad, in september dit jaar open. Honderden kinderen, die de maanden ervoor moesten uitwijken naar andere plaatsen, konden nu weer in Hilversum zwemles krijgen. Shiva de Winter moest nog aan een paar voorwaarden voldoen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. "En ik weet niet waar de gemeente toe in staat is."

Hoewel de zwemlessen voor kinderen dus 'gewoon' gaande zijn, heeft al het gedoe van het eerste halfjaar van 2018 De Winter een schadepost opgeleverd van - zegt hij zelf - bijna 500.000 euro. Een aantal onderdelen binnen het pand aan de Franciscusweg, zoals een glazen wand voor tussen het bad en de tribune en een goede verlichting, zijn daarom pas nu besteld en die zijn in 2019 binnen.

Ook is er nog altijd geen lift voor mindervaliden, waardoor bewoners van woonzorgcentra niet terechtkunnen in het bad. En dat scheelt de Winter weer inkomsten. Maar dat zijn problemen van tijdelijke aard, weet ook De Winter. Belangrijkste punt van zorg voor nu is de deal met het autobedrijf in de kelder van het pand.

De afspraak met de gemeente deze zomer was dat De Winter zou regelen dat deze voor 1 januari aanstaande zou zijn vertrokken. Hij zou dan pas voldoen aan de parkeernorm. Bezoekers en personeel zouden de auto dan in de kelder kunnen parkeren.

De Winter ging er afgelopen zomer van uit dat dit geen probleem ging worden. Een halfjaar later is alles anders. En hoewel het autobedrijf, al achttien jaar daar gevestigd, niet te springen stond om te vertrekken, kwam het toch tot een deal tussen beiden. Probleem was echter dat De Winter zelf de vertrekregeling van de autozaak moest betalen.

En door alle tumult die was ontstaan voor de opening waren de kosten zo hoog opgelopen dat de zwemschoolhouder deze rekening niet kan betalen, waardoor er - zegt hij zelf - 'opnieuw donkere wolken boven mijn hoofd hangen'.

De Winter vroeg namelijk aan de gemeente om uitstel van deze betaalregeling, maar de gemeente blijft bij de oorspronkelijke datum van 1 januari 2019, bevestigt nu ook een gemeentewoordvoerder. "Deze datum ligt wat ons betreft vast."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>