Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Opknapbeurt laatste deel Egelshoek van start

Buurt / wijk

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft woensdagmiddag het startsein gegeven voor de herstructurering van het verpauperde deel van de Egelshoek. 

Het is het enige stukje - veertien standplaatsen - van het woonwagenkamp dat de voorbije jaren nog niet was opgeknapt. De voorbije jaren lukte het maar niet om het hoofdpijndossier af te ronden. De verhoudingen tussen de gemeente en bewoners raakten in 2016 dusdanig verstoord, waardoor de herstructurering strandde in het zicht van de finish.

Na de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van de nieuwe coalitie nam Broertjes de taak op zich. Hij vroeg de gemeenteraad om drie miljoen euro zodat het laatste deel alnsog kon worden opgeknapt en dat kreeg hij. 

De komende maanden gaat de aannemer aan de slag met de eerste drie kavels op het terrein. De nutsvoorzieningen worden aangelegd, de voorzieningengebouwtjes gebouwd, de funderingsplaten en de brandwerende schuttingen geplaatst. Als de kavels klaar zijn kunnen de woonwagens er
neergezet worden.

In het nieuwe jaar gaat de aannemer ook beginnen met de bodemsanering. Daarna zijn de volgende zes kavels aan de beurt. Juni 2019 is de eerste fase klaar. Na de zomer van 2019 start fase 2. 


Uit de krant