Grote zorgen buurt over massaal plan voor nieuwe De Stolpe
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een delegatie van de buurt komt in protest tegen de nieuwbouwplannen voor De Stolpe.
Een delegatie van de buurt komt in protest tegen de nieuwbouwplannen voor De Stolpe. (Foto: Bastiaan Miché)

Grote zorgen buurt over massaal plan voor nieuwe De Stolpe

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De herontwikkeling van De Stolpe is te massaal en niet volgens de regels, aldus de bewoners. De projectontwikkelaar zegt dat alles binnen de eisen valt. Wat beslist de gemeente?

De fout die in het verleden gemaakt is, dreigt nu dunnetjes over te worden gedaan. De nieuwbouwplannen voor De Stolpe aan de Zonnelaan zijn volgens bezorgde buurtbewoners te hoog en volumineus en stroken niet met de regels die zijn opgesteld in de welstandsnota en het bestemmingsplan Noordwestelijk Villagebied. Toch vreest de buurt dat de gemeente de vergunning gaat verstrekken.

Nee, het is niet zo dat de omwonenden faliekant tegen herontwikkeling zijn van De Stolpe. Dat er nieuw leven komt is juist goed. Nu staat het pand al zo'n 2,5 jaar leeg en is het volgens omwonenden 'dood'. Zij zien een mooie gelegenheid om daar woonzorgappartementen te realiseren, want vanuit de buurt is er ook vraag naar deze woningen. Diverse oudere bewoners zouden de overstap naar de nieuwe De Stolpe willen maken.

De bezwaren zitten hem in de omvang van de nieuwbouwplannen van projectontwikkelaar Stadium Capital. Op het terrein aan de Zonnelaan 17 moet een massaal en groot nieuw gebouw verrijzen (30 procent meer dan het huidige pand), dat ook nog eens buiten de toon valt met de andere bebouwing van dit beschermd stedelijk villagebied.

Daarnaast telt het pand vijf verdiepingen. De bouwkavel wordt volgens de buurtbewoners bijna helemaal volgebouwd, waardoor diverse omwonenden straks vanaf een paar meter van hun huis tegen een 15 meter hoge muur aan kijken. De bebouwing komt op sommige punten op 3,5 meter van de erfgrens af te liggen. Daarmee verdwijnt de privacy.

Stadium Capital bestrijdt deze lezing. "Daarom hebben wij de tekening vrijgegeven, zodat feiten en beweringen duidelijk worden", aldus Hidde Weerstra namens de vastgoedadviseur.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>