Bewoners in Oost uitten al eerder hun onvrede, links Weening.
Bewoners in Oost uitten al eerder hun onvrede, links Weening. Foto: Bastiaan Miché

Bewonersavond in Oost: veel onbegrip

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wees op tijd. Dat lijkt de boodschap voor de naar verwachting drukke bijeenkomst donderdagavond in De Geus. Het wijkcentrum aan de Geuzenweg geld als decor voor een bewonersavond over de ontwikkelingen in Oost en dan met name de spoorzone en kleine spoorbomen.

De bijeenkomst is een initiatief van buurtverenigingen Geuzenbuurt, OSP en Simon Stevinwegbuurt. Woordvoerder Patrick Weening van OSP verwacht met name uit die laatste wijk veel belangstellenden. Daar is de onvrede namelijk groot wat betreft de kleine spoorbomen.

KL26
Immers, als de plannen van de zogenaamde variant KL26 doorgaan, krijgen de bewoners straks al het autoverkeer dat op weg naar of vanuit het centrum de kleine spoorbomen passeert langs de deur.

Centrumring
Het college van burgemeester en wethouders kiest vooralsnog voor deze variant, mede doordat de Stationsstraat straks autovrij moet zijn. De centrumring wordt zo verlegd naar de Koninginneweg. Tot grote frustratie van veel bewoners in Oost. Zij menen dat coalitiepartijen Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks hun - zoals Weening verwoordt - letterlijk de rug hebben toegekeerd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant