Het zicht vanaf de Noorderweg naar het centrum
Het zicht vanaf de Noorderweg naar het centrum (Foto: Gemeente Hilversum)

Scheepers bij presentatie plan stationsgebied: 'Verbinding met Oost superbelangrijk'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De handrem kan eraf bij wethouder Arno Scheepers. Het stedenbouwkundig plan voor het stationsgebied is woensdag gepresenteerd. Naar eigen zeggen is hij er 'apetrots' op. Hilversum krijgt een mooie, groene en levendige entree naar het centrum, waarbij zeker is gelet op verbinding met Hilversum-Oost.

"Die verbinding met Oost vinden ik en het hele college superbelangrijk", aldus Scheepers bij de toelichting van het stedenbouwkundig aan de pers. Van Over het spoor komt veel kritiek dat het plan 'De 7 Straatjes' Oost niet met het centrum verbindt. De zorgen zijn er groot. "We trekken het centrum honderd meter naar Oost", reageert de wethouder daarop. Het centrum begint in de nabije toekomst al op het Oosterspoorplein. Nog voor de fietserstunnel moet de overkant al te zien zijn. Zo krijgt de nieuwe tunnel een minder scherpe hellingshoek en wordt die groener.

Van een fysieke muur op de Koninginneweg is volgens Scheepers geen sprake. Er komen bouwblokken te staan, maar dat is geen aangesloten geheel. Vanaf de Noorderweg is bijvoorbeeld heel goed te kijken naar het Marktplein via de Paardengang. "Die zichtlijnen hebben we bewust breder gemaakt en dat gaat ten koste van het bouwvolume, maar we willen iets moois realiseren voor de komende tachtig tot honderd jaar. Daar gaat het om en dat mag ook best iets kosten."

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode. Hieronder nog enkele afbeeldingen vanaf de Stationsstraat, Schapenkamp en Leeuwenstraat.


Meer berichten