Hilversum breidt gereguleerd parkeergebied verder uit
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook in de nu nog gratis Silenestraat moet men straks betalen.
Ook in de nu nog gratis Silenestraat moet men straks betalen. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversum breidt gereguleerd parkeergebied verder uit

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De olievlek in Hilversum die gereguleerd parkeren (betaald parkeren in combinatie met vergunninghoudersparkeren) heet, is per 1 juni 2019 weer iets groter. In een aantal nu nog gratis straten en straatdelen in het Schilderskwartier, de Vogelbuurt en Jan van der Heijdenstraat moet de automobilist vanaf dan betalen. 

Dat schrijft verkeerswethouder Annette Wolthers aan de gemeenteraad. Het gaat hierbij om de volgende straten in het Schilderskwartier: Eikbosserweg (tussen Zeshoven en Frans Halslaan), Silenestraat (tussen Neuweg en Eikbosserweg) en Wernerlaan (tussen Koningstraat en Julianalaan). In de Jan van der Heijdenstraat gaat om het het deel tussen de Eemnesserweg en Lorentzweg.

In Vogelbuurt gaat het om Ehrlichtstraat, Jac. P. Thijsseplein, Kievitstraat (tussen Jac. P. Thijsseplein en de IJsvogelstraat), Leeuwerikstraat (tussen het Jac. P. Thijsseplein en de Vinkenstraat), Minckelersstraat (zuidzijde, tussen Pelikaanstraat en de Jan van der Heijdenstraat), Pelikaanstraat, IJsvogelstraat, Zilvermeeuwstraat, Flamingohof, Ibishof, Paradijsvogelhof en Veenshof. 

Buitenschil BKN
De uitbreiding - een wens van de bewoners van de genoemde straten - is in eerste instantie voor een proefperiode van twee jaar. Na twee jaar is er een evaluatie en moet blijken of de situatie wel of niet zo blijft. Verder wordt de parkeerzone van de J.H.B. Koekkoekstraat lange zijde veranderd van De Schil naar Buitenschil BKN. Dit gebeurt naar aanleiding van een officieel verzoek in combinatie met handtekeningen van een ruime meerderheid van de bewoners van de J.H.B. Koekkoekstraat.

Voor bewoners van Professor Kochstraat (tussen Beatrixtunnel en Ehrlichstraat), Professor de Jongstraat, Zuiderweg (tussen Professor Kochstraat en Lijsterweg) en Pasteurlaan verandert er ook iets. Om logische aaneengesloten parkeerzones te creëren zitten zij niet meer in De Buitenschil maar in de nieuw te vormen categorie Buitenschil Oost. Dit sluit aan bij de nieuw toe te voegen straten in de Vogelbuurt.

Vreemdparkeerders
Voor de straten waar het gereguleerd parkeren komt, zal het aantal 'vreemdparkeerders' afnemen, waardoor er meer parkeerruimte overblijft voor de bewoners. Ook, aldus de wethouder, neemt daardoor het aantal fout geparkeerde auto's af, waardoor het voor nood- en hulpdiensten makkelijker wordt om bij calamiteiten tijdig ter plaatse te zijn.

Daar staat tegenover dat de olievlekwerking die gebruikelijk is bij uitbreiding van betaald parkeren hier ook kan optreden. "Automobilisten die nu parkeren op gratis plekken zullen opschuiven tot na het gereguleerde gebied", beseft Wolters. "Ook in andere straten waar nu al uitwijkgedrag plaatsvindt, kan de parkeerdruk verder toenemen." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>