Kleine spoorbomen: bewoners betalen zelf onderzoek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Er blijft gesteggel over de beste verkeersoplossing bij de kleine spoorbomen.
Er blijft gesteggel over de beste verkeersoplossing bij de kleine spoorbomen. (Foto: Bastiaan Miché)

Kleine spoorbomen: bewoners betalen zelf onderzoek

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Zolang de gemeente aangeeft geen onafhankelijk onderzoek te doen naar de effecten van een andere oplossingsvariant voor de kleine spoorbomen, blijft er weinig anders over dan zelf in actie te komen. Dat is dan ook precies wat de omwonenden van de Simon Stevinweg nu gaan doen.

Voor hun gevoel krijgen de buurtbewoners geen voet aan de grond bij de gemeente. Het is KL26 wat de klok slaat in het raadhuis. Een andere variant is onbespreekbaar. Dat leidt ertoe dat de omwonenden zich niet gehoord en ook niet serieus genomen voelen. Dat is wat de drie insprekers, bewoners van de Simon Stevinweg en omliggende straten, tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening letterlijk zeiden.

Omdat Scheepers vasthoudt aan de voorkeursvariant van het college en de andere optie (KL28) niet verder wil uitdiepen, voelen de bewoners zich genoodzaakt deze handschoen dan zelf maar op te pakken. Dat houdt in dat zij zelf een bureau in de hand nemen die het model waarbij het autoverkeer vanaf de andere kant van de Noorderweg het spoor over gaat, verder gaat bekijken en doorrekenen.

Dat is wat de bewoners vragen van Scheepers. Tijdens de vergadering was het klip-en-klaar dat de wethouder voet bij stuk houdt, zoals de liberaal dat al deed tijdens de raadsvergadering van januari toen de PvdA met steun van de SP en Leefbaar Hilversum een motie indiende. Ook toen was er geen ruimte voor een onderzoek naar het andere alternatief.

KL26 is voor het college dé oplossing om het verkeersprobleem bij de kleine spoorbomen te tackelen. Dit is de variant die verreweg als beste uit de bus komt, ook in vergelijking met KL28, zo gaf de VVD'er opnieuw aan. Scheepers meldde dat er voor spoorwegbeheerder ProRail maar één veilige overgang is en dat is er één die permanent dicht is. Dat wil het college niet. "Juist voor Oost openhouden", aldus de liberaal. "Maar daar moet wel wat gebeuren."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>