'Welke invloed hebben wij nog in het raadhuis?'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het nieuwe Stationsplein gezien vanaf de Leeuwenstraat.
Het nieuwe Stationsplein gezien vanaf de Leeuwenstraat. (Foto: Gemeente Hilversum)

'Welke invloed hebben wij nog in het raadhuis?'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Hoe is de intercity met als eindbestemming De 7 Straatjes te stoppen? Dat is de vraag die op menig lip ligt in Hilversum. Jacqueline van Oostveen kwam dit weekend met een hartenkreet op Facebook. Zij doet een beroep op de politiek om het gesprek over de invulling van het Stationsplein toch nog eens aan te gaan.

“Wat kunnen wij als bewoners in vredesnaam nog doen?”, is de vraag die Van Oostveen hardop stelt. “Al een half jaar proberen bewoners het gesprek open te breken, maar nog steeds lijken het twee werelden te zijn: het raadhuis en de bewoners. En het lijkt alsof er niks met onze vragen en boodschappen gebeurt”, schrijft zij verder.

Zij constateert dat de onvrede groot is. Nog altijd dienen mensen, waaronder zijzelf, alternatieven in voor het nieuwe Hilversumse stationsplein. Vorige week togen zo’n 250 belangstellenden naar De Morgenster, die op twee wethouders en een paar raadsleden na, weinig heil zien in het gekozen model van de gemeente. Het is te veel noord-zuid gericht. Het plan maakt geen verbinding tussen Oost en het centrum en daar is volgens velen juist behoefte aan.

Overigens denkt wethouder Arno Scheepers hier compleet anders over. Dat zei hij vorige week nog bij de presentatie van het stedenbouwkundig plan van De 7 Straatjes. Verbinding met Oost is superbelangrijk en is volgens de VVD’er absoluut terug te vinden. Daarnaast is de tijd van alternatieve plannen indienen geweest, zo merkte hij eerder al op.

De variant is door veel participatie tot stand gekomen en ook de politiek ziet het meest in dit plan. Dit allemaal terugdraaien zou een dikke middelvinger zijn naar het democratisch verlopen proces. inmiddels hebben de coalitiepartijen (Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks) de gelederen gesloten. Zij staan vierkant achter De 7 Straatjes.

Maar het geluid om de variant wel degelijk aan te passen is hoorbaar in de samenleving. Volgens Van Oostveen zijn er genoeg mensen bereid om mee te denken om de plannen mooier te maken.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>